Kronborg Brass

Pressen skrev:

Efter koncerten af Jørgen Hovgaard

Kronborg Big Brass Band - ja sådan må navnet være efter et brag af en koncert.

Er det sjovere at foranmelde en koncert i pressen end at efteranmelde? – i dette tilfælde ikke. Det hele gik jo op i en højere enhed.
423 besatte stoe ud af 468 – dirigenten med tydelige swingende indsatser – musikerne opmærksomme med rigtige udtræk og ventiltryk - Kronborgs kanoner skød stjerneskud ind over scenen, og kanontordenen kommende fra baggrunden virkede ophidsende - næsten (jungleagtige) og lægger sig fint ind i de numre, hvor de hører hjemme. Ja, selv Holger Danske vågnede og var tilfreds – en rigtig ENTERTAINER og så lokal med forståelse for lokalkulturen med et strejf af Hovedstaden og det store land Over There – ja, det var Michael Carøe når han er bedst. Underlægningsmusikken er svær og skal heldigvis ikke være i piano hele tiden – saxofoner savnede jeg ikke – big band klangene kom alligevel flot frem – trombone soloen udført af Trombone Queen var flot ligesom de 2 solokornetter i deres nummer.

Hvad så nu?– Kulturværftet har en stor overdækket flytbar scene, hvor numrene til sommer sagtens kan gentages på den store plads med hundredvis af stående, promenerede tilhørere. Ja det er det, der mangler lokalt på denne store flotte plads og så med FRI entre .Med de evner og gå på mod som Anne-Lise har, så burde det være lettere efter en sådan succes indendørs at få sådan en koncert på plads udenfor.

Dejlig ” øre-sund” musik som viste, at et 85 årigt hornorkester kan swinge og begejstre et publikum, og næste gang også uden en kendt solist, og måske med marchen ”Hilsen til Kronborg” af Chr .Larsen, for ikke at glemme den fremragende, medklappende march ”Honnør for Wiibroe Flag” på programmet - så fik jeg også det med.
Jørgen

Før koncerten af Jørgen Hovgaard

85 årige Kronborg Brass og sangeren Michael Carøe giver jubilæumskoncert på Kulturværftets store scene i Helsingør lørdag den 22. oktober 2016 kl. 1400

Ja - du læser rigtigt – entreen er gratis til denne 85 års jubilæumskoncert som byder på masser af swingende numre som alle sammen helt sikkert får tilhørerne til at swinge med i stolene.

Kronborg Brass er blevet spurgt om salen skulle omstilles til de 1200 ståpladser som den kan rumme, men man er glade for hvis de fleste af de 468 behagelige stole bliver besat.

Man er i orkesteret utrolig glade for den velvilje som ledelsen på Kulturværftet har udvist ved at lade orkesteret låne salen på gunstige vilkår, og lokalkulturen holder på denne måde sit indtog på Kulturværftet, hvor også værftskulturen denne dag kan fornemmes, idet Anne-Lise Persson som er orkesterets dynamiske ildsjæl og formandinde gennem mange år, er udlært som teknisk tegner på værftet, lige som Finn Hansen på kornet er udlært som maskinarbejder. I 2014 optrådte orkesteret som ”Værftsorkester” ved indvielsen af arbejderstatuerne, og til denne anledning havde solotrompetist Ole Andersen komponeret en ”Helsingør Værftsmuseums Fanfare”- Georg Poulsen tilegnet. I fanfaren er der indlagt hammerslag på en ambolt som desværre var de sidste Georg slog.

Bland Kronborg Brass dygtige musikere finder man en håndfuld fra Helsingborgs opland, som gerne tager turen over Sundet til en ugentlig øvelse hver tirsdag, og de er også med til de mange gode koncerter rundt i kommunen. Ja det bliver så til en slags ”Øre – Sund” musik kan man vel sige.

Dirigenten Bjarne Rasmussen er trombonist og spiller til daglig i ”Den Kongelige Livgardes Musikkorps” Herudover er han også med i Livgardens ”Chr. X ensemble” som består af 9 messingblæsere som spiller på gamle instrumenter fra tiden 1863 – 1906, og med datidens repertoire. En gang imellem tager han sig ofte en ”Lur” – et instrument som han behersker til fulde.

Han er desuden en skattet og rutineret instruktør/dirigent for mange andre amatørorkestre, så han skal nok få bragt koncerten flot i hus efter mange for øvelser.

Solisten Michael Carøe er jo kendt af de fleste som sanger- komiker – TV-vært - , ja en rigtig dygtig og charmerende entertainer som helt sikkert i rigtig Frank Sinatra stil fremfører numre som bl. a. My Way med flere, og med underlægnings musik af orkesteret.

Det bliver spændende at høre hvordan ren hornmusik som det blev benævnt i gamle dage kommer til at klinge i den store sal, men i dag er orkesteret nærmest at betegne som et ”Big Band” dog uden saxofoner, men de kan godt undværes i de arrangementer og numre der fremføres til jubilæumskoncerten.

Med spillestedet ikke langt fra Kronborg, og med navnet Kronborg Brass (messing), ja så kunne slotschefen på Kronborg måske få lyst til at invitere orkesteret til at spille på slottet til næste år, ligesom kommunen godt kunne sende orkesteret en tur ”hinsidan” som en hilsen fra Helsingør.

Har/får du lyst til at spille med i Kronborg Brass, ja så gå ind på hjemmesiden www.kronborgbrass.dk og læs på orkesterets informative hjemmeside om kontakt m.m.

Husk nu datoen lørdag 22/10 kl. 1400 – 1600 på Kulturværftet, Allegade 2 Helsingør, indgang udefra for enden af arkaden. I pausen vil der kunne købes forfriskninger i baren.

En der allerede ser frem til koncerten

Jørgen Hovgaard

Nyeste kommentarer

12.02 | 09:49

Det drejer sig om, at jeg er ved at registrere alt om det gamle Værftsork...

15.12 | 22:55

Det var interessant at se lidt om Kronborg Brass. Jeg må med skam melde...

22.08 | 10:46

Skønne billeder;)

07.10 | 18:16

Skål!